Basın Odası

E-bülten

Bizi takip etmek için e-posta adresinizi kutuya yazıp ok tuşuna basınız.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Turquality

Bürotime Design Turkey 2014'de de başarıyı hedefliyor

Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla iki yılda bir, TURQUALITY Programı kapsamında düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri dördüncü kez yenilikçi ürün ve tasarımları ödüllendirecek.

Bürotime, Murat Erciyas’ın tasarımını yaptığı, dar ve sıkışık ofis ortamlarındaki olumsuzluklara son vermeyi amaçlayan Stripe ürünü ile bir önceki yarışmadan ödülle ayrılmıştı.

Fonksiyonelliği ve konforu ofis mobilyasında buluşturan Bürotime, Design Turkey 2014’de de fark yaratan tasarımlarıyla ödül almayı bekliyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de yer aldığı Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 2014 basın lansmanına katılan Bürotime Tasarım ve Ürün Geliştirme Sorumlusu Esin Tosunoğlu “Yenilikçi, araştırma ve geliştirmeye dayalı, fonksiyonel tasarımlarla ofis mobilyaları alanında 2012 de olduğu gibi bu yılda başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Biz katma değer yaratan, sürdürülebilir ve özgün fikirlerin geleceğe şekil vereceğinin bilincindeyiz. Ürünlerimizi tasarlarken, alışılagelmişin dışında fakat fonksiyonellikten ve konfordan ödün vermeyen ürünleri hedefliyoruz” dedi.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım ödülleri bu sene ilk defa uluslararası başvuruya da açılacak. Bir diğer yenilik olarak da benzer bir organizasyonu yıllardır yapmakta olan Japon Tasarım Enstitüsü’yle de işbirliğine gidilecek ve organizasyon jürisinde Japon tasarımcılar da bulunacak. Ödül alan tasarım ve projeler daha sonra Japonya’da sergilenecek.

Dünyaca ünlü endüstriyel tasarım otoriteleri jüride
Geçtiğimiz yıl Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin jürisinde, Jaguar XJR15 ve BMW için Le Mans 24 Hour yarışını kazanan otomobiller ile Williams F1 için Formula One otomobilleri tasarlayan Peter Stevens, Malezya Tasarım Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmad Haji Zainuddin, ‘Eliot Noyes & Associates: Architecture and Industrial Design’ gibi tasarım dünyasında efsane sayılan bir tasarım firmasında çalışan, ABD'li tasarımcı Gordon Bruce, akademisyen Birgit H. Jevnaker ile National Taiwan University of Science and Technology’deki Yaratıcı Tasarım Merkezi’nin CEO’su, uluslararası birçok tasarım ödülüne sahip Wen-chi Chang gibi endüstriyel tasarımın çok sayıda duayen ismi bulunuyordu.