"Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi"ne sahip Bürotime Dünya Çevre Günü'nde yerini aldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 2014 Verimlilik Haftası Konya Etkinlikleri Programı, 5-6 Haziran’da gerçekleşti. 6 Haziran Cuma günü düzenlenen “AB Çevre Politikası Sanayide Temiz Üretimde Verimlilik Paneli” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Namık Ceyhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. BSTB Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Gonca Aras, KOBİ uzmanı Abdullah Karaosmanoğlu ve Bürotime Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Tosunoğlu panelin konuşmacıları arasındaydı.

Bürotime Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Tosunoğlu, Bürotime enerji verimliliği, çevre ve insan sağlığını riske etmeyecek hammaddeler kullanımının ve çıkan atıklardan elde edilen kazançları ayrıca geri dönüşümün önemi ile ilgili bilgiler paylaştı.

SÜÇEV önderliğinde geçtiğimiz yıl ‘Çevre Haftası’ kapsamında hazırlanan Konya Çevre Çalıştayı’nın Sonuç Bildirisini yayınladıklarını söyleyen Tosunoğlu, konuşmasında sanayi masası olarak karşılaştıkları ve bu bildiride yer alan sorunları ve alternatif çözümleri yazılı olarak katılımcılara elden dağıttı.

Bürotime olarak ofis mobilyaları üretirken çevreci ürünler geliştirdiklerini anlatan Tosunoğlu, çevresel kirleticilerin içeriğini sınırlayan üretimler sayesinde iç ortamda insan sağlığını tehdit etmeyecek oranda kimyasal salımı yapan malzemelerin kullanımını amaçlayan GREENGUARD GOLD Sertifikası almak için başvurduklarını söyledi. Ayrıca üretimlerinde özel FSC belgeli hammadde kullandıklarını ifade etti.

Çevreci tutumlarının çok değerli ödüllerle de taçlandırıldığını anlatan Tosunoğlu, Bürotime olarak 2011 yılında Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Birliği’nde mobilya gurubunda en çok ihracat yapan ihracatçı 1’incilik ödülünü aldıklarını ve 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi’ yarışmasında Konya il birincisi olduklarını söyledi.

Bu yıl 10’uncusu 12-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul’a bütün sanayici ve resmi kurumların ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı.